středa 3. července 2013

Caprica má nové tlumiče! A nejenom to...

Přišlo jaro a s ním i větší servis Capricy. Po odježděném roku 2012 jsem zjistil, že je potřeba vyměnit olej a přetěsnit přední vidle, a také něco udělat se zadním tlumičem, neboť jízda s ním byla opravdu záživná. Veškerý servis provedl Moto Trávníček, jenž mohu jen doporučit.
Závažíčka, padací protektory, přední pneu, tlumiče, kapotáž...

Celkově se dala nová přední pneu, zadní brzdový kotouč + destičky, padací špunty, závažíčka do říditek, rolny na kyvku, pancéřové brzdové hadičky, repase přední brzdové pumpičky, repase tlumičů, výměna rozvodových řetězů, výměna zrcátek a nové potahy na sedla.
Nový zadní kotouč
Nejvíce si pochopitelně pochvaluji tlumiče (hlavně ten zadní je super) a také potahy na sedla, která jsou nyní natolik pohodlná, že kdybych nemusel tankovat nebo potřebu projít si nohy, tak prostě nesesednu.
Zadní tlumič byl nerozebiratelný, tak se musel nejdříve předělat na rozebiratelnou verzi, načež byl následně i vylepšen.
Upravený tlumič - jednotlivé části
Původní tlumič byl pouze kapalinový bez normálního pístu. Byl předělán na vzducho-kapalinový s normálním pístem. Musím uznat, že je to velmi poznat, neboť dříve mi zadní kolo na nerovném povrchu (typicky vlnitý asfalt v zatáčkách) uskakovalo do strany. Teď se to neděje a můžu stroj více naklopit, to se ale pak ozve řízení, které se rozkmitá (pouze na špatném povrchu).
Již sestavený tlumič
Inu, a aby toho nebylo málo, tak se mi podařilo levně sehnat levou zadní kapotáž stejné barvy (kterou jsem si rozbil) z nějakého vraku, a vyměnil ji. Nakonec jsem přidělal na chladicí otvory v kapotáži nerezové děrované plechy, abych přidal holce trochu charisma.
Nerezová mřížka
Patřičný tvar sem flexou vyřezal z většího kusu mříže, poté plast z druhé strany nahřál horkovzdušnou pistolí a mřížku do něj zatlačil. Aby vibracemi náhodou časem nepovolila, tak jsem ji zajistil silikonem.
Přilepená mřížka
Na fotce to vypadá ohavně a nespolehlivě, ale skutečnost je přesně opačná.

Žádné komentáře:

Okomentovat