pátek 11. března 2011

Horkýže slíže + Cocotte Minute

Předem se musím omluvit za menší nepřenosti, ale spousta zážitků padla v zapomnění vlivem nadměrného množství alkoholu, drog a sexu (no zkuste si sami uspokojit metalistku rozvášněnou slížema!).

Dne 11.3.2011 se v Lidovém domě v pražských Kbelech pořádal koncert HS, kteří měli jako předkapelu Cocotte Minute. Předkapela, která hrála neúnosně dlouze (lehce přes hodinu), působila na lidi obrovským znuděním, až znechucením (tolik otrávených ksichtů jsem ještě neviděl).

Zpěvák skupiny neuměl vůbec zpívat a kytaristi uměli hrát asi jako moji kamarádi "hobby kytaristi". Pokud bych měl povýšit své ego, tak bych řekl "Už i já co hraju 2 týdny na guitar hraju stejně!". Myslím, že nejlépe jejich vystoupení ohodnotil kamarád slovy "Naozaj sů tu kokoti!". Celé vystoupení naštěstí zachránil Kuko, který přišel s dělnickou helmou na hlavě a rýčem (rýlem?) uvázaným místo kytary. Ohlas publika byl neuvěřitelný, v jednom okamžiku všichni začali skandovat jako kdyby na pódium přišla striptérka...

Kuko s rýčem místo kytary :)
A nyní konečně k té pěknější části - po maličké přestávce, za skandování "Slíže, slíže, slíže!" se konečně dostavilo to, co jsme všichni čekali! Samotní velikáni převlečeni za osazenstvo jakéhokoliv kláštera - Mario kněz, Kuko jeptiška, Mára budha a Dr. Štefánik za "zbožného vidláka". Jestli se v té době v sále nacházel nějaký věřící, zcela jistě se musel zhroutit! Bohužel jsme si s kamarády neuvědomili že se nacházíme právě uprostřed kotle, což jsme samozřejmě také za několik vteřin patřičně pocítili (stali jsme se naloženými utopenci v pivu). Nu což, čas začít pořádně pařit! Po chvíli skákání nám samozřejmě vyschlo v krku, tak bylo potřeba zvlažit hrdlo. A ejhle! Slečna barmanka požadovala občanku s odůvodněním, že vypadám velice mlád (no nepotěšilo by to?). Další nečekané překvapení bylo to, že velké piva moc velké opravdu nebyly, a tak se další kamarád rozhodl aplikovat určitý integrál a spočítat objem kelímku! V tuhle chvíli jsem se začal patřičně stydět stylem - S kým jsem to šel?? Naštěstí celou situaci zachránil náš slovenský spolužák slovy "Dneska sa taak zderivujem!" a šlo se kalit dále. 
Celá kapela s jejich úžasným plakátem
Problém nastal jak začali hrát a Kukova baskytara slyšet nebyla, což konstatoval slovy "Basa mi nehrá, to je tak keď ju pučím kokotom!" :D Repertoár byl velice pestrý, nechyběly klasické hitovky jako Žužo, Bacigala či třeba Jogín (takhle kalícího jogína jsem viděl poprvé). Kapela hláškovala moc pěkně celý večer, hlavně teda samozřejmě Kuko "A teď vám zahráme piesničku o tych vašich ženách, ktoré ste nechali doma a mosíja si kvoli vám holiť nohy a další veci!". Bubeník Mára byl ovšem poněkud zajímavý, neboť neústále bubnoval i mezi přestávkami! Vysvětlení bylo v podání Sabotéra "Máro, my vieme že máš narozky, ale nejebaj do teho tak!"...

Nelze zapomenout ani na srdcovky typu RnB soul apod... Kapela ani nezapomněla na věnování pro známé celebrity, "A teď piesnička, ktorů bychom chtěli věnovat Angelině Jolie a Bradu Pittovi... Lesbien and gay song!" :))) 

Na závěr lze snad jenom říci: "Máš v piči?"


Kvalita fotek je taková, jaká je... paření & kvalitní focení dohromady nejde :)

1 komentář:

  1. Mám tyhle dvě kapely fakt moc rád. Jejich koncerty jsou fakt skvělé tlaky a musím říct, že mě vždycky baví. A v kombinaci je to určitě super. :) Jen by mě zajímalo, jaké je tam třeba měření doby dozvuku při zvukové zkoušce. Přijde mi, že jsou to kapely spíš na open air než do klubů. :)

    OdpovědětVymazat